Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Voorkom gevaren met een Taak Risico Analyse van G4S!

Als jij met jouw organisatie op het punt staat om aan een nieuw project te beginnen, dan is het verstandig een Taak Risico Analyse (TRA) op te stellen. Dit kan G4S Safety Solutions voor jou doen!

Wat is een Taak Risico Analyse?

Met een TRA wordt een situatie grondig onderzocht en geanalyseerd, om de gevaren en risico’s in te schatten en preventieve maatregelen te nemen. Op deze manier kunnen (bedrijfs)ongevallen worden voorkomen.

Noodzakelijk om een Taak Risico Analyse op te stellen

Het is altijd verstandig om een TRA uit te voeren, maar het is soms zelfs noodzakelijk om deze op te stellen om ongevallen te voorkomen. Dit is het geval wanneer er taken worden uitgevoerd waarbij er een verhoogd risico is, omdat die niet volgens aanwezige werkinstructies kunnen worden gedaan. Ook is het noodzakelijk om een TRA op te stellen als er nieuwe taken worden uitgevoerd waarvan de mogelijke gevaren en risico’s nog niet bekend zijn.

Een Taak Risico Analyse van G4S is betrouwbaar

Bij G4S werken uitsluitend veiligheidsexperts die een TRA opstellen met veiligheidsdeskundigen en in samenwerking met personen die de betreffende werkzaamheden uitvoeren. Op deze manier kan jij erop vertrouwen dat een TRA kundig is opgesteld en iedereen ervan op de hoogte is over welke risico’s er zijn en welke maatregelen er moeten worden genomen.

Inhoud van een Taak Risico Analyse

Een TRA bestaat onder andere uit: een beoordeling van de risico’s, bepaling en beschrijving van de beheersmaatregelen, inventarisatie van specifieke werk risico’s en bepaling van het restrisico. Ook aanvullende beheersmaatregelen worden beschreven in ene TRA.