Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Hoe stel je zelf een passende woonverzekering samen?

Verzekeraars adviseren altijd om een passende verzekering af te sluiten. Dat betekent dat wat voor de één een goed pakket is om allerlei risico’s af te wenden, voor de ander bij lange na niet voldoende is. Dat kan het ook lastig maken om een goede polis af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan de woonverzekering. Dit is een polis die per persoon kan verschillen. Het is echter van groot belang dat je een goede woonverzekering neemt, omdat je geen risico’s wilt lopen. Mocht je ooit schade aan je woning of aan je spullen, dan is het wel zo prettig dat je niet zelf voor alle onkosten opdraait. Om die reden laten we je in dit artikel zien hoe je zelf een goede woonverzekering kunt samenstellen en afsluiten. Het is namelijk niet moeilijk.

Waar begin je als je een woonverzekering wilt gaan afsluiten?

Iedereen die een Univé woonverzekering wil afsluiten, moet even weten hoe deze verzekering opgebouwd is. De basis van deze polis bestaat uit twee onderdelen: de inboedel- en de opstalverzekering. De eerste optie heeft iedereen nodig. Iedereen die ergens woont, heeft namelijk ook spullen in diens huis staan en het is de moeite waard om deze goed te verzekeren. Zorg er daarom altijd voor dat je een inboedelverzekering neemt, want hier kun je heel veel problemen mee voorkomen. Wist je dat je er zelfs schade mee kunt claimen die ontstaan is als gevolg van cybercriminaliteit? Deze vorm van misdaad is heel geniepig en maakt steeds meer slachtoffers. Een phishingmail kan heel veel schade aanrichten en vaak ook nog zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Ineens kan veel geld van je rekening afgeschreven worden en zonder verzekering zit je dan met de gebakken peren. Met een goede woonverzekering staat je verzekeraar echter voor je klaar om je te helpen.

Als woningbezitter heb je altijd een opstalverzekering nodig

Als je een woning huurt, hoef je enkel een inboedelverzekering af te sluiten. Heb je echter een huis gekocht, dan heb je aan een inboedelverzekering alleen, niet genoeg. Als je een woning gekocht hebt, moet je ook nog een opstalverzekering van Univé toevoegen. Met deze polis kun je namelijk een claim bij je verzekeraar neerleggen wanneer je schade aan de structuur van je woning hebt opgelopen. Hieronder valt niet alleen de woning zelf, maar ook alles wat aan je woning is vastgemaakt. Dat maakt deze polis des te interessanter voor mensen die hun woning verduurzaamd hebben, omdat je hiermee ook je zonnepanelen kunt verzekeren. Slaat de bliksem een keer in je panelen in, dan kun je de schade verhalen op je verzekeraar. Zo is je woonverzekering het vangnet dat je hoopt te hebben bij tegenslagen.

Vergeet niet de aanvullende verzekeringen te bekijken

Een woonverzekering afsluiten, is een fluitje van een cent. Je kunt even naar de site van je verzekeraar gaan om daar te kijken wat je allemaal kunt kiezen. Kies de juiste basisverzekeringen en kijk daarna ook nog even naar de aanvullende opties. Met deze polissen haal je nog meer voordeel uit je verzekering. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering voor je ruiten, of een om je elektronica mee te verzekeren. Het voordeel van al je verzekeringen bij een partij af te sluiten, is dat je kunt profiteren van pakketkorting. Dat geldt niet alleen voor je woonverzekering, maar voor al je verzekeringen. Kijk daarom altijd even bij de grotere verzekeraars zodat je zoveel mogelijk korting kunt pakken. Veel succes!