Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Een carrière starten als junior financial controller

junior financial controller

Een rol als junior financial controller biedt een fantastische kans om je carrière in de financiële sector te beginnen. Als een belangrijke schakel binnen het financiële team ondersteun je bij het analyseren, controleren en rapporteren van de financiële gegevens van een organisatie. Deze positie is ideaal voor pas afgestudeerden of mensen met enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie. Omdat je hands-on betrokken bent bij de dagelijkse financiële operaties, biedt deze rol veel praktische ervaring en kansen voor professionele groei. In dit artikel gaan we dieper in op wat deze functie inhoudt en welke vaardigheden je nodig hebt om succesvol te zijn.

De rol en verantwoordelijkheden van een junior financial controller

Als junior financial controller werk je nauw samen met senior controllers en het financiële management om ervoor te zorgen dat de boekhouding nauwkeurig en up-to-date is. Dit omvat taken zoals het bijhouden van grootboekrekeningen, het voorbereiden van financiële rapporten en het ondersteunen bij maand- en jaarafsluitingen. Je analyseert ook budgetten en forecasts om eventuele afwijkingen te identificeren en te rapporteren. Daarnaast speel je een belangrijke rol bij het compliance-aspect van de financiële rapportage, ervoor zorgend dat de organisatie voldoet aan alle relevante financiële regels en voorschriften. Het is dus belangrijk om een scherp oog voor detail te hebben en uitstekend met cijfers te kunnen omgaan.

junior financial controller

Vaardigheden voor succesvolle junior financial controllers

Om succesvol te zijn als junior financial controller, heb je een combinatie van technische en soft skills nodig. Een sterke basis in boekhouden en financiële principes is een vereiste, vaak verworven door een bachelor in financiën, economie of een gerelateerde discipline. Daarnaast zijn analytische vaardigheden belangrijk om financiële gegevens te interpreteren en zinvolle conclusies te trekken. Soft skills zoals communicatie en teamwork zijn ook belangrijk, aangezien je regelmatig zult moeten samenwerken met verschillende afdelingen binnen de organisatie. Ten slotte is bekendheid met financiële software en tools een bijkomend voordeel dat je helpt om efficiënter te werken en nauwkeuriger rapportages op te stellen.