Een opgeruimd magazijn zorgt voor een betere balans bij de werkzaamheden. Vaak moeten zoeken naar producten die ergens in dozen liggen of verstopt liggen onder andere producten schiet niet op. Daarom kun je het beste kiezen voor magazijnstellingen. Deze geven overzicht (mits je ze goed inricht natuurlijk) en bevorderen de werkefficiëntie. Magazijnstellingen moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden voor de veiligheid van de gebruikers. Dit heeft te maken met dat de stellingen een bepaald aantal gewicht aan moet kunnen voor de goederen die er op staan, dit kan gevaarlijk zijn wanneer er iets aan de stelling niet klopt. Maar wat zijn deze magazijnstellingen precies en wat kan je ermee?
Wat zijn magazijnstellingen
Een magazijnstelling is eigenlijk gewoon een kast. Vaak open en alleen het geraamte staat er. Zo kun je makkelijk goederen er in plaatsen, of uit halen. Dit systeem noemen ze ook wel een stelling, maar het wordt vaak gebruikt in magazijnen van bedrijven waar veel transporten van goederen plaatsvinden. Magazijnstellingen kun je gebruiken om goederen op te plaatsen, op te slaan en ook weer eenvoudig eruit kan halen. Hiervoor kan je ook palletstellingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het opslaan van europallets, wegwerppallets en blokpallets.
Verschillende magazijnstellingen
Er zijn meerdere soorten magazijnstellingen voor meerdere specifieke doeleinden. Het is daarom van groot belang om eerst te bepalen voor welk doeleind je de magazijnstelling in gebruik wilt nemen. Ga je grote goederen plaatsen, of juist hele zware? Dan moet je namelijk ook beschikken over een machine waarmee je de goederen in en uit de stelling kan halen. Tot hoe hoog bouw je de stelling op? Wanneer de goederen te tillen zijn, moet je ook rekening houden met de hoogte die je kan tillen. Wat ook slim is om over na te denken is hoe vaak je de stelling in gebruik gaat nemen. Kom je er vaker, moet hij wel makkelijk in gebruik te nemen zijn!