Wanneer schakel je een jurist in?
Heb je een vraag, maar weet je niet zo goed of je hier een jurist voor in kunt schakelen? Juristen zijn goedkoper dan advocaten. Je kunt er in bepaalde gevallen dus goed aan doen om naar een gespecialiseerd juristenkantoor (zoals Leaseproces) te stappen. Juristen beschikken over een brede kennis van juridische bijstand en rechtshulp en zijn bovendien op de hoogte van actuele wetten en regels. Dit artikel biedt een aantal richtlijnen om erachter te komen of je een jurist nodig hebt.
In welke gevallen heb je een jurist nodig?
Kamp je met (financiële) problemen die uit de hand dreigen te lopen of die grote gevolgen kunnen hebben? Heb je bijvoorbeeld een conflict met je werknemer of werkgever? Met alle arbeidsrecht gerelateerde zaken kun je bij een juristenkantoor terecht. Ook op het gebied van ondernemingsrecht en bijzonder recht kunnen zij je helpen. Van tevoren advies inwinnen bij een jurist is in sommige gevallen ook aan te raden. Voorkomen is immers beter dan genezen. In veel gevallen is juridisch advies gratis. Je kunt bijvoorbeeld hulp inschakelen bij het schrijven van een brief naar een instantie, als je niet zo goed weet hoe je dat aan moet pakken. Ook bij het invullen van formulieren kan een jurist je prima van dienst zijn.
Een jurist is niet altijd in staat je te helpen
Beschik je niet over concrete bewijzen dat er mogelijk iets mis zal gaan? Dan kan een juristenkantoor weinig voor je betekenen. Verder kun je je waarschijnlijk voorstellen dat een jurist niet zit te wachten op het beantwoorden van een heleboel kleine wet gerelateerde vragen die je ook gemakkelijk op Google kunt vinden. Zorg er dus voor dat je eerst Google raadpleegt. Als Google je vraag niet kan beantwoorden, kun je altijd alsnog het advies van een juristenkantoor inwinnen (zoals Leaseproces je bijvoorbeeld zou kunnen helpen bij aandelenleaseproblemen).