Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Grote objecten vervoeren met een dieplader

4 Transport

Er bestaat een type transport waarmee het mogelijk is om hele zware, grote en hoge objecten te vervoeren. Een dieplader is hiervoor de ideale uitkomst. Een dieplader is een langwerpige en verlaagde oplegger die gebruikt wordt voor het vervoer van hoge ondeelbare objecten. Dit zijn dus objecten die niet uit elkaar gehaald kunnen worden. Door de verlaagde laadruimte kunnen deze objecten alsnog vervoerd worden. Er zouden problemen kunnen ontstaan wanneer de hoge objecten op een gewone oplegger gelegd zouden worden. Het transport loopt dan het risico hoger te zijn dan is toegestaan waardoor deze niet onder bruggen of viaducten past. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren.

De voordelen van een dieplader

Er zijn dus verschillende voordelen van dieplader transport. Door de verlaagde oplegger kunnen de grote objecten op een snelle manier vervoerd worden. Problemen die veroorzaakt worden door de hoogte van het transport zijn verleden tijd. De langwerpige en diepe vorm van de dieplader zorgt er ook voor dat er ontzettend veel in vervoerd kan worden. Men verbaast zich er vaak over hoeveel één dieplader kan vervoeren. De meeste diepladers beschikken ook nog eens over veiligheidsmarkeringen en achterlichten, waardoor het een zeer veilige manier is om objecten mee te vervoeren. Door het makkelijk koppelen en ontkoppelen van de dieplader met de vrachtwagen is het gebruik van de dieplader ook zeer gemakkelijk.

Het uitbesteden van dieplader transport

Toch zijn er ook een aantal gevaren aan het gebruik van een dieplader. Af en toe gebeuren er nog steeds ongelukken doordat een dieplader niet onder een brug of een viaduct door kan. Daarnaast kunnen spoorwegovergangen en drempels erg gevaarlijk zijn met een dieplader. Door de kleine ruimte tussen de onderkant van de dieplader en het wegdek kan een dieplader niet overal overheen. De dieplader moet bij bepaalde spoorwegovergangen over een minimale bodemvrijheid beschikken. Het kan daarom erg handig zijn om dieplader transport uit te besteden. Professionals op dit gebied weten precies hoe ze met gevaarlijke situaties om moeten gaan.