Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Plakspiegel kopen?

Het is een noodzakelijk voorwerp in huis, een spiegel. Natuurlijk wilt iedereen bij het verlaten van het huis even controleren of het haar wel goed zit, of dat de kleren wel netjes staan en of er iets op te merken is aan het uiterlijk. Maar een spiegel ophangen kan nog wel eens lastig zijn. Er moeten weer gaten geboord worden, wat zonde is van de muur of de plaats waar de spiegel moet worden opgehangen. Een ideale oplossing hiervoor is een plakspiegel.

De plakspiegel

Een plakspiegel is precies hetzelfde als een gewone spiegel en wordt op dezelfde manier gebruikt als een normale spiegel. Het ophangen van een plakspiegel is echter wel een stuk gebruiksvriendelijker dan het ophangen van een normale spiegel. Bij een plakspiegel hoeft er immers niet te worden geboord en kan de spiegel op het oppervlak naar keuze worden geplakt. Dit is erg fijn, omdat er op deze manier geen beschadigingen van de muur of het oppervlak waar de spiegel opgehangen moet worden optreden.

Ophangen van de plakspiegel

Bij het ophangen van de plakspiegel is het van belang dat je schoon en droog te werk gaat. Het oppervlak waar de spiegel komt te hangen moet stof en vetvrij gemaakt worden. Allereerst is het verstandig om het oppervlak te stofzuigen, om zo alle stofjes weg te halen en daarna is het raadzaam om het oppervlak vetvrij te maken. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met een sopje met water en daarin wat ammoniak. Let op, dit stinkt verschrikkelijk dus goed ventileren. Als de muur stof en vetvrij gemaakt is kan de plakspiegel worden opgehangen. Verstandig hierbij is om een waterpas bij de hand te hebben, om er voor te zorgen dat de spiegel netjes recht hangt. Als de spiegel eenmaal hangt is het bijna niet mogelijk om deze te verwijderen en weer opnieuw op te plakken, dus ga secuur en precies te werk. Als al deze tips zijn opgevolgd is er geen belemmering meer om te gaan genieten van de mooie plakspiegel.