Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Hoe bouw je een Sedumdak met zonnepanelen?

1groendak

Er zijn veel verschillende manieren om zonne-energie in jouw huis te integreren. Als je geïnteresseerd bent in groen of gewoon van het idee houdt om energie te besparen, dan kan het bouwen van een Sedumdak iets zijn dat je wilt overwegen. Een groen dak Sedumdak staat ook bekend als een levende muur en wordt steeds populairder onder doe-het-zelvers. In dit artikel behandelen we enkele vragen die je misschien heeft over het bouwen van een Sedumdak met zonnepanelen.

Hoe bouw je een Sedumdak met zonnepanelen?

Om een Sedumdak met zonnepanelen te maken, moet je een geschikte schaduwtolerante kamerplant selecteren. Vervolgens installeert je zonnepanelen op het dak en laat je de plant groeien, waarbij je de panelen bedekt. We bekijken een paar verschillende manieren om een Sedumdak met zonnepanelen te maken. De gekozen methode hangt af van het klimaat waar je woont, de hoeveelheid zonlicht die je gebied ontvangt, en natuurlijk de plant die je kiest. Je kunt er ook voor kiezen om een fotovoltaïsch (PV) systeem in jouw huis te integreren, maar wij zullen ons in dit artikel richten op een in het dak geïntegreerd systeem.

Welk type zonnepaneel moet je gebruiken?

Het meest gebruikte type zonnepanelen voor een Sedumdak met zonnepanelen is kristallijn silicium. Dit zijn gemakkelijk de meest gebruikte type zonnepanelen en door hun lage kosten zijn ze de goedkoopste optie. Ze zijn ook zeer eenvoudig te installeren en kunnen zowel op het dak als op de muur gemonteerd worden. Maar zonnepanelen van kristallijn silicium produceren niet de beste kwaliteit elektriciteit, en hun rendement neemt na verloop van tijd af, waardoor ze minder rendabel worden naarmate ze verder van de evenaar verwijderd zijn. Een betere optie zijn polykristallijne silicium zonnepanelen, die duurder zijn maar zeer efficiënt, en elektriciteit zullen produceren zolang ze in een equatoriale regio worden gebruikt. Andere opties zijn dunnefilm zonnepanelen en zonnecellen van het a-type, die efficiënter zijn maar ook duurder. Waar je ook woont, het juiste type zonnepaneel kan een groot verschil maken voor de hoeveelheid elektriciteit die je produceert en de hoeveelheid onderhoud die ze vereisen.