Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Een matras van 130×210: waarvoor is die maat handig?

matras 130x210

Een matras uitzoeken is een klus op zich. Niet alleen omdat je een matras moet vinden waar je goed op kunt liggen maar ook nog omdat je zoveel afmetingen hebt om uit te kiezen. Een matras van 130×210 heb je bijvoorbeeld wellicht nog nooit over nagedacht. En dat terwijl het wellicht precies de maat is die jij nodig hebt. Benieuwd wanneer deze afmetingen een goed idee zijn? Dat lees je hier.

matras 130x210

Lengte van je lichaam 

Nederlanders zijn een lang volk. De gemiddelde lengte van een man ligt boven de 1.80 en dat is best een flink stuk. Daardoor zijn er dus ook veel mensen die rond de 2 meter lang zijn. Daar is niks mis mee, behalve dat je wellicht net iets te lang bent voor een standaard matras. Het is dan goed om een matras te kiezen dat tenminste 10 maar het liefst meer centimeters langer is dan jij. Heb je een flinke lengte? Dan is een bed met een lengte van 210 centimeter zeker geen overbodige luxe. Het is in die gevallen zelfs aan te raden om een langer bed uit te zoeken.

Weinig ruimte maar toch samen slapen

We willen natuurlijk in het geval van een relatie vrijwel allemaal ook in hetzelfde bed slapen. Echter leent niet elke kamer zich daarvoor. Sommige kamers zijn simpelweg te klein voor een groot tweepersoonsbed. Wat je dan kunt doen is een soort tussenmaat kiezen. Het is dan goed om iets boven de 110 te kiezen maar het liefst rond de 120 of 130 centimeter. In dat geval is het matras van 130 centimeter breed een goede optie want dan kun je comfortabel samen liggen. Je hebt niet eindeloos veel ruimte, maar heb je dat wel nodig?