Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Zindelijk worden wordt leuk met vrolijke oefenbroekjes

Zindelijk worden is een grote stap voor peuters. Maar zo heel eenvoudig gaat het bij veel kinderen niet. Er zijn kinderen die van de ene op de andere dag besluiten dat ze geen luier meer aan willen, maar de meeste kinderen hebben wat extra oefening nodig. En hoewel af en toe een ongelukje echt niet erg is, zit je er ook niet op te wachten om de broek van je kind 15 keer per dag te moeten verschonen. Dan zijn oefenbroekjes ideaal.

Wat is een oefenbroekje?

Een oefenbroekje is de ideale overgang van een luier naar een onderbroek. De broekjes zien eruit als een onderbroekje en zijn makkelijk aan- en uit te trekken. Door het absorberende laagje worden kleine ongelukjes opgevangen en hoef je jouw peuter niet bij elk ongelukje meteen een schone broek aan te trekken. Ook voor jouw bank en stoelen is dat wel een prettig idee. Daarnaast helpen oefenbroekjes om jouw kind sneller zindelijk te maken. Doordat hij of zij de nattigheid in het broekje wel voelt, zal hij/zij sneller geneigd zijn om naar het potje of de wc te gaan. Een natte broek zit immers niet lekker. Ook voor ‘zelluf doen’-peuters zijn oefenbroekjes erg handig. Ze kunnen de broekjes namelijk erg eenvoudig zelf aan- en uittrekken. Dat scheelt weer de nodige discussies.

Laat je kind het printje kiezen

Oefenbroekjes komen in allerlei kleuren en printjes. Stoere dino’s, schattige prinsesjes, grappige aapjes of vrolijke luchtballonnen; de keuze is enorm. Laat jouw kind zelf zijn of haar favoriete printje(s) kiezen en vergroot de kans op succes. Welke peuter wil nou niet in zo’n vrolijk gekleurd broekje rondlopen?! Ze voelen zich meteen heel erg groot en zullen super trots zijn op hun ‘grote jongens/meisjes onderbroek’. Mocht er een ongelukje gebeuren in het broekje, dan gooi je deze heel eenvoudig in de wasmachine en trekt je zoon of dochter gewoon even een ander printje aan. Zo wordt zindelijk worden wel heel eenvoudig en leuk!