Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Wiellagers van een Ford Fiesta: wat ze doen en hoe je ze vervangt

wiellagers ford fiesta

Van alle auto-onderdelen zijn de wiellagers van een Ford Fiesta misschien wel het belangrijkste als het gaat om sturen. Wiellagers zijn onderdelen die ervoor zorgen dat je zonder teveel wrijving kunt sturen en dus veiliger kunt rijden. Het is namelijk belangrijk dat je snel kunt afwijken indien nodig en ook als je hard rijdt doen die wiellagers heel belangrijk werk. Maar hoe werkt dat nu precies, en hoe weet je of de lagers aan vervanging toe zijn? Dat en meer ontdek je hier.

autopartsonline

Over de functie van de wiellagers

Wiellagers zorgen ervoor dat je soepel en snel kunt sturen. Een wiellager maakt het namelijk mogelijk dat het wiel om zijn eigen as draait. Het zorgt voor een soepele overbrenging van de beweging tussen de aandrijfas en het fusee. Dat klinkt allemaal erg technisch, en dat is het ook. Het belangrijkste om te onthouden is dat je de lagers nodig hebt om goed te kunnen sturen en dat je 

Een wiellager is een onderdeel dat ervoor zorgt dat je soepel en snel kunt sturen. Een wiellager maakt het namelijk mogelijk dat het wiel om zijn eigen as draait. Het wiellager zorgt voor een soepele overbrenging van de beweging tussen de aandrijfas en het fusee. Goed functionerende wiellagers zorgen voor zo min mogelijk weerstand bij het draaien van de auto. Er zijn veel verschillende soorten wiellagers en welke auto je hebt bepaalt welk type wiellager erin zit. Ze zijn erg klein en niet gemakkelijk te vinden zonder de hulp van een deskundige. En toch zijn de wiellagers ontzettend belangrijk. Het is daarom belangrijk dat je tekenen van slijtage leert herkennen.

Brommend geluid en trillend stuur

Wanneer je een brommend geluid uit de auto hoort wanneer je harder dan 25 kilometer per uur gaat, dan is er iets mis. Dat brommende of bijna grommende geluid kan betekenen dat er iets met de wiellagers is. Heb je het geluid te lang genegeerd en ontstaat er een trilling wanneer je stuurt? Dan is de kans zeer groot dat het de wiellagers zijn.