Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Manieren om je auto te verkopen

Er zijn verschillende manieren waarop je je auto kunt verkopen. Zo kun je je auto aan een willekeurige particulier verkopen, kun je een autodealer opzoeken of kun je je auto via een autosite verkopen. Bij elk van deze manieren kleven andere voor- en nadelen en gaat de verkoop anders. Om het voor jou zo inzichtelijk mogelijk te maken heb ik daarom een aantal belangrijke punten per manier van verkopen voor je op een rijtje gezet. Op deze manier gaat je auto verkopen een stuk makkelijker en weet je beter wat je te wachten staat!

Je auto verkopen aan een particulier

Het voordeel van de verkoop aan een particulier is dat je de hoogste prijs kunt rekenen. Er komen geen administratiekosten of kosten voor een tussenpersoon. Maar een hoge prijs is uiteraard niet alles: er kleven ook heel wat nadelen aan je auto particulier verkopen. Zo is de kans op oplichting groot. Ook is het niet altijd een fijn idee dat die personen je adresgegevens weten, Je kent deze personen immers helemaal niet. Tot slot komt er nog een hele papierwinkel bij kijken.

Je auto verkopen via een dealer

Je auto verkopen via een dealer gebeurt meestal via een inruil. Dat betekent dat je jouw auto inruilt voor een nieuwe auto. De dealer berekent wat jouw auto nog waard is en wat hij ervoor kan krijgen. Dit bedrag haalt hij vervolgens van je nieuwe auto af. Dit is een stuk minder werk dan je auto zelf verkopen en je hebt meteen een andere auto. Het nadeel is dat je niet precies kan zien hoe de prijs is bepaald en of de waarde juist is ingeschat.

Je auto verkopen via een website

Het grote voordeel van het verkopen via een autowebsite is dat alles veilig gebeurt. Ook weet je precies wat je auto waard is. Op deze manier zit je niet met dezelfde problemen als bij het verkopen aan een particulier of via een dealer. De verkoop auto gebeurt veilig en transparant. Het nadeel is dat je niet dezelfde hoge prijzen kunt vragen als wanneer je verkoopt aan een particulier. Uiteindelijk hangt het helemaal af van wat je wil en welke risico’s je bereid bent te nemen.