Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Is een tweedehands Volvo V40 de juiste auto voor jou?

kopen van audi

Ben je op zoek naar een praktische, duidelijke en sportieve occasion? Misschien heb je er al over gedacht om een volvo v40 tweedehands aan te schaffen. Denk je bijvoorbeeld aan de hatchback generatie van na 2012, dan ben je zeker niet de enige. Het is een vrij populair model omdat het een sportief rijdertje is dat ruimte biedt voor een gezin en tegelijkertijd zuinig is. Dit laatste geldt vooral voor de versie met de D2-dieselmotor. Bovendien kennen de bolides van de Zweedse wagenfabrikant eigenlijk nauwelijks mankementen, zelfs niet wanneer ze al op leeftijd zijn. Is zo’n V40 ook iets voor jou?

Een ontzettend veilige en zuinige auto

Een Volvo V40 heeft bepaalde voordelen ten opzichte van de meeste andere occasions, maar toch zijn er ook bepaalde zaken die net iets minder zijn bij andere auto’s. Het grote pluspunt van de v40 is ongetwijfeld dat het een ontzettend veilige auto is: airbags zijn beschikbaar voor alle passagiers, je krijgt op allerlei manieren hulp om ongelukken te voorkomen. Er is zelfs een voetgangersairbag! Daar staat tegenover dat de auto wel een relatief grote draaicirkel heeft, en zeker achterin  niet altijd de ruimte biedt die je misschien wilt hebben. Bovendien is het dak aan de lage kant, waardoor de auto niet voor elke lange Hollander even geschikt is.

Kies een Audi of Seat als aantrekkelijk alternatief

Wanneer je (eventueel na een proefrit) niet overtuigd bent van de v40, kun je erover denken om een vergelijkbare auto van een ander merk te kopen. Zo kun je er bijvoorbeeld over denken een audi tweedehands te kopen, een Audi A3 is bijvoorbeeld redelijk vergelijkbaar met de V40. Ook een Seat Ibiza scheelt qua prijs en kwaliteit niet veel van de V40. Heb je liever een iets meer opvallende auto? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een Mini als occasion aan te schaffen. Andere modellen zijn ook vergelijkbaar met de V40: zoek online welk model het beste bij jouw eisen en wensen past.