Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Van welk materiaal is een snowboard gemaakt ?

mooie-snowboard

Een snowboard kun je categoriseren in verschillende types, maten, profielen, kleuren snowboards en allemaal met hun eigen vorm. De kern van een snowboard bestaat voornamelijk uit kwaliteit en stevig hout. Daarnaast is het omhulsel gemaakt van plastic en glasvezel. Het heel snowboard is omringd door een ijzeren rand. Hoewel de snowboard over de jaren heen verschillende iteraties en ontwerpwijzigingen heeft ondergaan vanaf de introductie in de jaren 70, heeft men gezien dat polyurethaan, dat een kunststof is, functioneel blijft voor het ontwerp van deze borden. Zo zijn zowel de onderkant als de bovenkant van de borden vaak bekleed met polyurethaan.

Wat zijn Snowboard bindingen ?

Snowboard bindingen zijn een onmisbaar onderdeel omdat het de snowboard schoenen verbindt met de snowboard. Een keuze maken uit de juiste bindingen is soms moeilijk, omdat er verschillende variaties aan bindingen zijn. Dit hangt allemaal af van je vaardigheidsniveau, compatibiliteit en ook de stijl. De meest voorkomende snowboard bindingen type zijn de strap-in bindingen. Ze hebben twee banden, een voor de enkel en een voor de tenen. Best handig als je de druk van elke band afzonderlijk moet aanpassen.

Rear-entry bindingen komen minder vaak voor dan strap-in bindingen. Deze hebben maar één band die is verdeeld over de enkel en de teen.

De juiste snowboard aanschaffen

Als je pas gaat beginnen met snowboarden, is het handig om zoveel mogelijk op onderzoek uit te gaan over de verschillende type snowboards die er bestaan. Behalve de snowboard zijn de verschillende uitrustingen zoals bindingen,handschoenen, kleding, schoenen, een helm en een goede bril ook van belang bij het uitoefenen van deze sport. Elke snowboard heeft zo zijn eigen lengte, vorm, flexibiliteit en profiel, wat het kiezen van het juiste snowboard een stuk uitdagender maakt. Snowboards worden niet alleen in verschillende kleuren en maten verkocht, maar zijn ook onderverdeeld in verschillende categorieën. Ga eerst na wat de verschillende kenmerken van de snowboards zijn, alvorens je een snowboard aanschaf.