Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Kies voor een ergonomische muis!

ergonomische muis

Meestal kunnen we niet zonder, een muis hoort toch echt bij het gebruiken van een computer of laptop. Het is misschien wel een van de belangrijkste computer accessoires. De muis maakt het namelijk al jaren eenvoudig om de computer te bedienen, te navigeren of taken uit te voeren.

Een van de grootste boosdoeners door het veelvuldig gebruik van de muis is bijvoorbeeld RSI, wat staat voor de engelse term Repetitive Strain Injury. Om dit te voorkomen kan er gebruik worden gemaakt van een ergonomische muis.

Wat kan zo’n ergonomische muis voor mij betekenen?

De ergonomische muis is een goed hulpmiddel voor het voorkomen van klachten op de langer termijn. De grootste reden dan een ergonomische muis wordt aangeschaft is door het voorkomen van klachten. Dit is natuurlijk een beetje jammer omdat het juist de bedoeling is om deze klachten te voorkomen. Ook zijn er nog zat mensen die de muis aanschaffen voor de comfort en gebruiksvriendelijkheid. Ieders hand werkt anders. dat betekent dus ook dat er voor iedereen een ander soort muis nodig is. Hier gaat de vlieger van one size for all niet op. Zo kan je nagaan dat een standaard muis dus ook geen goede ondersteuning zal bieden aan jouw hand. Gelukkig zijn er ergonomische muizen in allerlei verschillende soorten en maten.