Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Bereid je goed voor met een vca proefexamen

vca proefexamen

Wanneer je een examen moet maken dan is het altijd goed om niet alleen te leren maar ook te oefenen. Juist door te oefenen kun je ervoor zorgen dat je een idee krijgt van hoe zo’n toets eruit gaat zien. Een vca proefexamen is dan ook geen overbodige luxe. Want hoewel dit diploma toegankelijk is voor iedereen, kan het ook best wat obstakels met zich meebrengen. Het is nu eenmaal een toets en daarin kun je fouten maken.

vca proefexamen

Wat leer je bij een vca?

Vca staat voor veiligheid checklist aannemers.Ooit is dit begonnen als een diploma waarmee je kon aantonen dat je op de hoogte bent van de veiligheidsregels in je vakgebied als aannemer. Inmiddels wordt het vca gevraagd in veel meer sectoren van de bouw tot de elektrotechniek. De eerste letter in de afkorting staat bovendien voor veel meer dan veiligheid tegenwoordig. In essentie staat die v nu voor:

  • veiligheid
  • gezondheid
  • milieu

Het is dus meer dan alleen een manier om aan te tonen dat je op de hoogte bent van de veiligheidsmaatregelen. Het is ook een manier om aan te tonen dat je weet hoe je in het voordeel van het milieu kan handelen en met iedereens gezondheid in acht nemend.