Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Opleiding receptioniste

Opleiding receptioniste

Elk bedrijf heeft wel een receptioniste nodig en dan wil je graag iemand hebben die de opleiding receptioniste heeft gevolgd. Veel receptionistes vinden het te zwaar om een fulltime baan te hebben. Daarom zijn er erg veel receptionistes die parttime werken. Voor hun functioneren maakt dat niet uit, als ze maar een opleiding receptioniste hebben gevolgd. Want de receptioniste is een beetje het uithangbord van het bedrijf. Gasten die langskomen, zien eerst de receptioniste. Zij moet er dus representatief uitzien. Omdat je receptioniste ook altijd de telefoon aanneemt is zij ook dan het visitekaartje van het bedrijf.

Opleiding receptioniste

Wat leer je tijdens de opleiding receptioniste?

De receptioniste heeft als voornaamste taak gasten welkom te heten en de telefoon te beantwoorden. Daarnaast is het prettig als zij nog een aantal lichte administratieve werkzaamheden kan verrichten. De opleiding receptioniste van Fabius Opleidingen is daar volledig op afgestemd. Je leert een groot aantal praktische vaardigheden, zoals het bedienen van een telefooncentrale. Daarnaast krijg je een basisopleiding om met de computer om te kunnen gaan. Om iedereen de kans te geven voldoende te oefenen is er voor elke cursist een laptop beschikbaar tijdens de lessen op de computer.

Geen vooropleiding nodig

De opleiding receptioniste bij Fabius Opleidingen heeft een lengte van 20 lessen van 3 uur. Die worden eenmaal in de week klassikaal gegeven in een van de 50 leslocaties. Doordat die over heel Nederland verspreid zijn hoeft geen enkele cursist lang te reizen om de opleiding te kunnen volgen. Naast de klassikale lessen is het voor de meeste cursisten noodzakelijk om thuis een dagdeel in de week te oefenen. Vooral als je geen enkele ervaring hebt met een computer wordt dat aanbevolen. Je wordt door de docenten heel goed voorbereid op het examen. Daardoor ligt het slagingspercentage ruim boven de 90 procent.