Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Wedden op American Football

wedden op american football

Met wereldwijd zo’n 150 miljoen kijkers is de Super Bowl elk jaar het toetje van het NFL-seizoen. Op deze wedstrijd worden dan ook de meeste weddenschappen afgesloten, maar je kunt het hele seizoen lang wedden op deze sport. 

Bij American Football spelen twee teams tegen elkaar die via touchdowns en field goals zoveel mogelijk punten moeten scoren. In de NFL kun je nauwelijks gelijkspelen, de wedstrijden gaan vaak door tot er een winnaar is. 

De beste NFL wedtips

Om met wedden op American Football zoveel mogelijk winst te maken zijn er een aantal NFL wedtips. Zo is het altijd verstandig om de laatste statistieken van de NFL terug te zoeken. Vooral voorgaande wedstrijden tussen twee tegenstanders kunnen je een goed beeld geven van de verhoudingen. 

Daarnaast weet je dan ook meteen of er veel gescoord werd door beide ploegen of dat het meer een verdedigende wedstrijd was. Verder is een andere tip om goed te kijken naar de individuele speler. Kijk voorafgaand aan de wedstrijd eens naar de statistieken per speler en kijk ook welke spelers er tegenover elkaar staan.

Deze matchups kunnen cruciaal zijn voor een wedstrijd in American Football. Als je een ijzersterke aanvaller hebt tegen een verdediger die maar weinig acties tegenhoudt, zal de bal vaak naar die matchup gaan en heeft een team een groot voordeel. 

wedden op american football

Verschillende NFL-competities

Het hele jaar door kun je kijken naar de NFL met dus als absolute hoogtepunt de laatste wedstrijd; de Super Bowl. Je hebt daarvoor het reguliere seizoen en het American Football Pre-season. In het voorseizoen worden er vriendschappelijke duels gespeeld en kunnen coaches bepalen welke spelers er belangrijk gaan worden dat jaar. 

In het reguliere seizoen zijn de 32 NFL clubs onderverdeeld in 2 competities en binnen die competities zijn er 4 divisies. Die indeling van deze 4 divisies met de naam van elke windrichting wordt bepaald door de locatie van de NFL club. Op Voetbal247 lees je meer over de indeling van de NFL competitie. 

Om je te plaatsen voor de Super Bowl moet je als club jouw divisie winnen of bij de 3 beste clubs onder de divisie winnaars horen in jouw competitie. In totaal gaan er dus 14 clubs naar de play-offs die allemaal in de Super Bowl kunnen belanden.

Meer verhalen