Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Hoe onderhoud je een gietvloer het beste? 

gietvloer

Je hebt een mooie gietvloer in je woning. Bij het aanschaffen van de gietvloer heb je nagedacht over de voor- en nadelen. Gelukkig is een groot voordeel van de gietvloer dat hij makkelijk schoon te maken is. Alleen hoe doe je dit nu het beste?

Wanneer moet je de gietvloer schoonmaken?

Hoe vaak je de gietvloer schoon moet maken hangt af van hoe vaak de vloer gebruikt wordt. Wanneer de vloer veel gebruikt wordt door mensen, maar bijvoorbeeld ook dieren met uitvallend haar, is het erg belangrijk vaker de vloer schoon te maken. Hierbij kun je denken aan het schoonmaken met een bezem of stofzuiger. Wanneer er vettige vlekken of vocht op de vloer terecht komt, is het handig hier even een doekje overheen te halen. 

gietvloer

Wanneer een grondige beurt?

Eens in de zoveel tijd is het van belang dat je de vloer een grondige poetsbeurt geeft. Het kan zijn dat er op specifieke plekken viezigheid zit. Voor deze specifieke plekken gebruik je bijvoorbeeld een doekje om de vlek weg te halen. De gietvloer reinig je het beste met een goede aangepaste vloerreiniger. Deze moet je dan gebruiken in combinatie met een microvezel dweil. Het is verstandig om eerst te stofzuigen of een bezem over de vloer heen te halen. Hierdoor haal je het losliggend vuil van de vloer af en voorkom je mogelijke schade. Zorg na het dweilen dat de vloer niet al te nat is. Wanneer de vloer te nat is, ontstaat er eerder schade.

Vlekken verwijderen

Veel vloeistoffen zijn makkelijk te verwijderen. Toch is dit niet in alle gevallen zo. Bij bijvoorbeeld rode wijn of koffie kan dit wat lastiger gaan. Het is verstandig om nadat er geknoeid is, gelijk de vlek schoon te maken. Dit doe je met een nat doekje. Wanneer je hiermee wacht, zal de vlek in de vloer trekken en is deze nog moeilijk te verwijderen.