Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Het dichte balkon hekwerk

Iedereen met een balkon komt het bekend voor. Je zit in het voorjaar op je balkon een bakje koffie te drinken, genietend van de warm middagzon. Plots komt er een windvlaag die alles meeneemt op jouw balkon, of een paar irritant familieleden die jouw rust komen verstoren, omdat ze zien dat jij op je balkon zit. Als dit bekend voorkomt, heb jij hoogstwaarschijnlijk geen plaat balkon hekwerk. Als dat het geval is, is het nu de tijd om eentje aan te schaffen.

Waarom een plaathek?

De vraag is natuurlijk waarom je een plaat balkonhek zou moeten kopen. Wat zijn nou de voordelen? Ten eerste, de privacy. Met een plaat hekwerk zal jouw privacy op het balkon worden verhoogd, doordat er een scheidingswand ontstaat waar niet doorheen kan worden gekeken. Hierdoor kunnen mensen van buitenaf ook niet zien wat jij aan het doen bent, maar kan jij wel over je balkon hekwerk kijken, wat er buiten allemaal gebeurt.


Ten tweede, balkon platen beschermen de consument tegen wind, doordat het hekwerk gesloten is. Hierdoor kan men toch buiten zitten wanneer er sterk waait. Dit is niet het geval bij spijlhekken en lamelhekken, waar wind wel doorheen kan komen, doordat de spijlen en lamellen niet dicht zijn.

Derde keer

Ten derde, is een plaat hek een zeer veilige optie. Omdat de plaat hek dicht is kan er niet per ongeluk iets of iemand doorheen vallen. Ook doordat het materiaal waarvan de hekken erg stevig is en steviger kan worden gemaakt als dat nodig is, is er geen kans dat het hek door midden breekt.

Ten vierde, kan het hek erg goed aangepast worden naar persoonlijke voorkeur. Vind je bijvoorbeeld het helemaal niks dat het balkon hekwerk helemaal dicht is, kan de plaat ook geperforeerd worden. Hierdoor komt er toch nog wat licht en wind doorheen. Ook kan de plaat, waarvan het hek is gemaakt, van verschillende materialen, kleuren en printen zijn. Waardoor elk hek een unieke, persoonlijke uitstraling kan verkrijgen.