Groep Wilders

Informatie Groep Wilders

Een huis kopen of Huis bouwen kosten

casco-huis-bouwen

Een huis kopen wordt tegenwoordig duurder en duurder. Ook is tegenwoordig de huur verre van goedkoop aangezien de verhuurder ook rond moet zien te komen, ondanks de stijgende prijzen. Al met al is een bestaand huis tegenwoordig erg duur om te bewonen. Een alternatief kan zijn om zelf een huis te laten bouwen. Allereerst denkt men vaak aan de huis bouwen kosten. Dit is natuurlijk ook meteeen een van de belangrijkste punten, maar vaak doet men al een deur dicht bij het idee van een huis laten bouwen in plaats van het eerlijk naast elkaar leggen van alle voor- en nadelen.

Voor een mooiere prijs

Een huis bouwen kost natuurlijk geld. Dit is vaak ook een vrij hoog bedrag en schrikt daardoor snel mensen af. Dit is echter vrij onterecht. Het kopen van een huis is vaak vele malen duurder, maar bij het kopen van een huis kijken we daar niet meer gek van op. Als je met een expert aan tafel gaat zitten en je de rekenmachine erbij pakt, blijkt vaak dat er meer mogelijkheden zijn dan gedacht. Als je los grond koopt en los een huis laat bouwen, wordt dit uiteindelijk vaak goedkoper.

Alles op jouw locatie en op jouw manier

Daarnaast heb je ook erg veel vrijheid als je zelf een huis wilt bouwen. Zo kun je zelf bijvoorbeeld de perfecte locatie kiezen, de perfecte afstand van de weg, de perfecte tuin, etcetera, etcetera. Naast al deze ‘’plaatsings’’-onderdelen, zijn daar ook nog andere onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan het type huis. Als je altijd al in een herenhuis hebt willen wonen, is de kans klein dat dat lukt als je deze zomaar zou moeten kopen. Simpelweg omdat er meer huizen zijn die geen herenhuis zijn, dan wel. Als je zelf aan de slag gaat heb je alleen helemaal niks met deze markt te maken. Dan zul je dus wel in een herenhuis kunnen wonen, op je favoriete locatie voor een relatief zachte prijs.