Hoe ontwerp je jouw horecakeuken?
Ben jij een horeca ondernemer? Of ben jij van plan in horeca ondernemer te worden? Dan zijn er een aantal belangrijke facetten in deze business om goed op te letten. Wat voor soort horecagelegenheid je ook bent, over het algemeen gesproken kan gezegd worden dat de keuken in je horecagelegenheid het belangrijkste onderdeel is van je hele bedrijfsvoering. Immers, in de keuken bereid je alle gerechten voor die je aan je klanten gaat uitserveren. Het is daarom van essentieel belang dat je beschikt over een keuken die optimaal is ingericht, zodat je altijd alle ruimte hebt om te koken, af te wassen en uit te serveren. Wanneer je gaat nadenken over een nieuwe horeca keuken, dan komt er veel op je af. Om te beginnen, moet je nadenken welke soorten apparaten je allemaal in je keuken nodig gaat hebben om te komen tot een goede dagelijkse bedrijfsvoering. Dit zal voor elke horecagelegenheid net wat anders zijn, omdat elke horecagelegenheid weer net wat andere gerechten, dronken of andere producten serveren. Maar over het algemeen gesproken kunnen in de meeste horeca gelegenheden een aantal standaard keuken apparaten worden benoemd. Ben je een horecagelegenheid die ook eten serveert aan de gasten? Dan ligt het voor de hand om te beschikken over een goed werkende en betrouwbare oven, één voor lijst waarop alle gerechten goed kunnen worden bereikt en natuurlijk ook heb je de beschikking over een betrouwbare en snelle vaatwasser.
De materialen waaruit de keuken is gemaakt
In de horeca geld een erg belangrijke regel: Hygiëne. Hij dit moet altijd goed op woorden zijn in elke horecagelegenheid, want je werkt namelijk met voedsel dat moet worden geconsumeerd. Het kan wel niet zo zijn dat je in een keuken werkt waar de hygiëne op een laag pitje staat. Het is zo doende aan te raden dat je over een keuken beschikt die is gemaakt van RVS materialen. Bijvoorbeeld een convectie oven in de horeca is in de meeste gevallen gemaakt van RvS. Op die manier kan de convectie oven horeca ondernemers makkelijker worden schoongemaakt en altijd worden ingezet wanneer dit nodig is. Dit geldt ook voor alle andere apparatuur in de keuken, niet op de laatste plaats het werkblad, de koelkast, de vaatwasser enzovoort.